Главная
Наши контакты
Подворье сегодня
Расписание богослужений
Часто задаваемые вопросы
История подворья
Троицкая школа
Интернет-магазин
Издательство
Хоровая деятельность
Интервью, статьи
Проповеди
Фотогалерея
Видеоканал на Youtube
Поиск по сайту
Изречения Святых Отцов
Святитель Филарет Московский
Иконы Пресвятой Богородицы
Жития Святых
Чтение Псалтири на Подворье
Душеполезные чтения 2018
Авторизация


Забыли пароль?
Вы не зарегистрированы?
Регистрация
Главная arrow Апрель arrow 28 апреля: ВЕЛИКИЙ ЧЕТВЕРГ

Кондак 4

Буря страстей в сердце моем возшуме, се внидоша воды до души моея, углебох, приидох во глу­бины морския... се сниде дождь, и приидоша реки, и возвеяша вет­ры греховнии, и нападоша ныне на храмину мою! Спасителю мой, бурь Утишителю, рцы бури моей, повели волнению моему: «Молчи, престани»,— и по глаголу Твоему буди тишина велия, да в тишине сей благодарно зову Ти: Аллилуиа!

Икос 4

Господи мой, Господи, от за­конник о учении Твоем истязуе­мый, не истязуй совесть мою о содеянных мною злых, яко безот­ветен еемь; аще беззакония назриши, кто постоит?

Иисусе мой, Сладчайший Иисусе, от Каиафы лжесвидетельствуемый, оклеветаемый, како аз воззрю на Тя, егда возводимые на мя клеветы и напраслины терпети не могу, смущаюся, раздражаюся. Твоим дол­готерпением мое нетерпение покрый, Долготерпеливе, Христе мой, Пресладкий Христе, от Ирода поругаемый и уничижаемый,

что реку Ти и что возгла-голю, егда на кийждо час зрю се­бе превозносящася, гордящася? Уничижением Твоим, смирением 29 апреля Твоим победи, молю, ничим не победимую гордыню мою.

Сыне Божий Единородный, от Пилата неправедно судимый и зле осуж­даемый, кий ответ Тебе дам, яко бервно, еже во очесе моем, не чую, сучец же, сущий во оце брата моего, всегда вижду, себе не сужду, иных же всегда осуждаю. О Судие мой, научи мя всею душею, всею жизнию исполняти великую заповедь Твою: не судите, да не су­димы будете!

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, в несении креста спасительнаго, десницею Твоею мне низпосланнаго, укре­пи мя, вконец изнемогающаго!


Иконы Пресвятой Богородицы


Изречения Святых отцов
и подвижников благочестия


святыни Троицкого подворья
 
Назад Назад


Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите Shift+Enter
 
їїїїїї.їїїїїїї