Главная
Наши контакты
Подворье сегодня
Расписание богослужений
Часто задаваемые вопросы
История подворья
Троицкая школа
Интернет-магазин
Издательство
Хоровая деятельность
Интервью, статьи
Проповеди
Фотогалерея
Видеоканал на Youtube
Поиск по сайту
Изречения Святых Отцов
Святитель Филарет Московский
Иконы Пресвятой Богородицы
Жития Святых
Чтение Псалтири на Подворье
Душеполезные чтения 2018
Авторизация


Забыли пароль?
Вы не зарегистрированы?
Регистрация
Главная arrow Апрель arrow 26 апреля: ВЕЛИКИЙ ВТОРНИК
Николай Ге. Христос в Гефсиманском саду

Кондак 2

Вижду Тя, Господи Боже мой, в вертоград Гефсиманский вшедшаго, на вержение камня от апос­тол отошедшаго, вижду, о Спаси­телю мой, колена преклоньшаго и со удивлением благоговейным вопию Ти: Аллилуиа!

Икос 2

Разум изумевает пред глуби­ною богатства мудрости и разума Твоего, Боже Спасителю мой: во­истину неиспытаны суды Твои, неизследованы пути Твои в деле спасения падшаго человека. Темже взываю Ти, Благодетелю мое­му, гласом мольбы сицевыя: Господи мой, Господи, в мо­литве Отцу Твоему сице воззвавый: «Отче Мой, мимо неси от Мене чашу сию»,— се, припадая Ти, молюся аз, во искушении тяжцем сый: умилосердися надо мною, мимо неси от мене чашу ис­пытаний моих, да вера моя не ос­кудеет во мне.

Иисусе мой, Слад­чайший Иисусе, в молитве Гефсиманстей волю Свою в волю Отца всецело предавый, тако моливыйся: «Не якоже Аз хощу, но якоже Ты, обаче не Моя воля, но Твоя да будет»,— услыши мя, слабаго и непостояннаго, в час испытания мо­его и невзгод моих, сице молящагося, Ти: «Боже мой и Господи мой, аще угодно сие есть пред То­бою, да скорби, нужды и искуше­ния обдержат мя отовсюду; аз грешный, всякия казни достой­ный, не смею противовещати Ти, но смиряюся под крепкую руку Твою: буди воля Твоя; не якоже аз хощу, но якоже Ты, да будет воля Твоя, благословен еси, Господи!

Христе мой, Пресладкий Христе, от от туги тяжкия Гефсиманския весь изнемогающий в молитве, но николиже ослабевающий, неот­ступно прилежно в подвизе мо­литвенном пребывающий, даже до пота, каплями крове каплющаго на землю, Ты вдохни в мя, нерешительнаго, молюся, решимость подвигом добрым даже до смерти подвизатися, да не ктому себе жи­ву, но Ты, Жизнь Безконечная, да живеши во мне, да и аз в Тебе.

Сыне Божий Единородный, от молитвы ко учеником Своим возвративыйся и обретый их спящи­ми от печали, бяху бо очи их от­яготели, се и аз отяготех от печа­ли моея, страх и трепет прииде на мя и покрыла мя есть чуждая тьма, окаяннаго; возбуди мя спящаго, воодушеви мертваго, помози безпомощному.

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, в несении креста спасительнаго, десницею Твоею мне низпосланнаго, укрепи мя, вконец изнемогающаго! .


Иконы Пресвятой Богородицы


Изречения Святых отцов
и подвижников благочестия


святыни Троицкого подворья
 
Назад Назад


Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите Shift+Enter
 
їїїїїї.їїїїїїї